donderdag 17 mei 2007

Geblindeerde en getraliede ramen

1965
Ik geef toe: een Amsterdammer kijkt soms wat bekrompen naar de wereld. Maar waarom hier ramen geblindeerd moesten zijn? Wat viel hier in vredesnaam te zien waaraan je zieltje of je moraal bevlekt kon worden?



1956
Want je moet toch wel heel goed kijken en knap op je achterhoofd gevallen zijn als je gelooft dat die verzamelde meiden in dit uitzicht iets konden ontdekken.

Heel eigenwijs ook, wil je hier die verzameling gevallen meiden kunnen ontdekken.



Toegegeven, wanneer je naar de plaatselijke feesten kijkt, optocht bij koninginnedag op dezelfde Vriesenveenseweg 1957, en een champagnefeestje 1986 (klaarkomen van niet een maar het fietspad tussen Almelo en Vriezenveen, 1986! ), bij beide plaatselijke politie paraat stond en de uitbundigheid feestvreugde zou je inderdaad een idee kunnen krijgen hoe er dan naar een dergelijke verzameling wilde, immers gevallen, meiden zal zijn gekeken door de autochtone bevolking.



Denkend aan John Jansen van Galen, over de Goede Herder in Velp: misschien waren die ramen dus wel geblindeerd om die plaatselijke mannenfantasie voor het vallen te behoeden.

Feit is dat er de afgelopen jarenin het plaatselijk dorpsblad in ieder geval regelmatig het nodige heeft gestaan over de meiden die er nu zitten en heren.

En gevalllen meiden...tja dat heeft nu eenmaal met hele idiote ideeen te maken, over meiden. En zondaressen.

Geen opmerkingen: